kozmos.hr
Jeste li znali?

Izvještaj Pentagona kaže da ne mogu isključiti vanzemaljske letjelice

objavljeno

Izvještaj o NLO-u deklasificirat će se 25. lipnja

Pentagon nije pronašao uvjerljive dokaze o prisutnosti vanzemaljskih svemirskih letjelica na nebu iznad Sjedinjenih Država. Ipak, stručnjaci su već dobili pristup zanimljivim informacijama i ne isključuju mogućnost da bi ti fenomeni mogli biti vanzemaljska tehnologija. Ovo i još više otkrit će se u nadolazećem izvještaju o NLO-u 25. lipnja.

Izvješće o NLO-u uključivat će rezultate analize preko 120 incidenata od početka stoljeća i bit će predstavljeno američkom Kongresu 25. lipnja.

Prema izvješću, niti jedan od tih slučajeva nije obuhvaćao tajne ili napredne tehnologije američke vojske što eliminira teorije da su neki NLO incidenti uključivali američke tajne testove.

Prema New York Timesu, koji je predstavio pregled onoga što bi se trebalo očekivati, izvještaj NLO-a neće sadržavati mnoge druge ozbiljne zaključke o incidentima, jer obavještajni podaci nisu uspjeli pronaći nijedan konačan dokaz.

Sposobnosti i karakteristike NLO-a uočenih na raznim mjestima ostaju bez objašnjenja. Takve su, na primjer, njihova sposobnost ubrzanja do nevjerojatnih brzina i u zraku i pod vodom.

U vezi s time, izvještaj neće sadržavati konačne dokaze o vanzemaljskim tehnologijama. Odnosno, vlada ostaje nesigurna jesu li pojave bile svemirske letjelice ili nešto drugo. Ipak, ta će mogućnost ostati na razmatranju za buduće analize.

Jedna od dugotrajnih teorija o brojnim incidentima s NLO-om jest da ona uključuje strane eksperimentalne tehnologije.

Prijavljeno je da su američki dužnosnici razmotrili mogućnost da određeni NLO-i mogu biti ruska ili kineska tehnologija.

Poznato je da su obje države ulagale u hipersonično oružje. Ako se potvrdi njihovo sudjelovanje u bilo kojem od navedenih slučajeva NLO-a, to bi značilo da su obje zemlje postigle novu prekretnicu u vojnom razvoju, daleko nadmašujući Ameriku.

Većinu od 120 incidenata obuhvaćenih izvještajem  pronašla je ili izvijestila o njima američka mornarica. Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, mi pišemo članak za člankom o različitim slučajevima koji uključuju američku mornaricu. Možda će izvještaj donijeti barem neki uvid u ove incidente.

Program NLO-a Pentagona pokrenut je 2007. godine, a navodno je bio aktivan do 2012. godine, iako nedavna otkrića bivših zaposlenika tvrde da se nastavio do 2017. Prošle je godine vlada pokrenula novi program nazvan Radna skupina za neidentificirane zračne pojave. Sljedeće izvješće rezimirat će rad oba programa.

https://kozmos.hr/10-stvari-koje-biste-trebali-znati-o-svemirskim-snagama-sjedinjenih-drzava/

Prve informacije o izvještaju o NLO-u otkrili su obavještajni službenici koji su tražili anonimnost od New York Timesa. Naravno, djelovali su neovlašteno.

Pretpostavljam da većina nas nije očekivala da ćemo iz ovog izvještaja naučiti nešto značajno, ali ipak smo se nadali da će vlada dati više odgovora. Očekujem da će deklasificirano izvješće utjecati na novi val spekulacija o tajnama Pentagona. Ne mogu ne pomisliti da znaju mnogo više nego što će se otkriti.

Pridružite se raspravi u nasšoj telegram grupi. KOZMOS Telegram-t.me/kozmoshr

Izvori:

• Barnes, J. E., & Cooper, H. (2021, June 3). U.S. Finds No Evidence of Alien Technology in Flying Objects, but Can’t Rule It Out, Either. The New York Times.
• BBC News. (2021, June 4). US military UFO report ‘does not confirm or rule out alien activity’. BBC News.
• Kluger, J. (2021, June 4). Pentagon’s Long-Awaited UFO/UAP Report Inconclusive. Time.
• Kube, C. (2021, June 4). UFO report: No evidence of alien spacecraft, but can’t rule it out. NBCNews.com.