kozmos.hr

Etika poslovanja

Glavna svrha etike poslovanja je očuvanje neutralnosti za koju se Kozmos.hr zalaže i cjelovitost koju pruža u svim aspektima svog sadržaja. Od svakog člana tima poduzeća Petri Pixel i Kozmos.hr očekuje se da pažljivo pročita ova pravila i pridržava ih se u svakom trenutku svog rada na portalu Kozmos.hr.

Svi naši zaposlenici dužni su poštivati sve aspekte etike poslovanja. Svi novi članovi tima moraju pročitati ovu etiku poslovanja prije nego što započnu sa svojim radom. Pitanja koja se obrađuju u ovom tekstu su važna, pa se svako kršenje pravila u niže navedenom tekstu smatra kršenjem internih etičkih pravila poduzeća Petri Pixel, te prekršitelj može snositi disciplinske kazne, uključujući i otpuštanje s položaja, ovisno o težini povrede.

Član tima koji ima pitanje ili krši bilo koji dio ovih pravila ili je svjedočio tome da je drugi zaposlenik to učinio, trebao bi se odmah obratiti svom nadređenom. Svi upiti u ovom pogledu biti će diskretni kako bi se zaštitila osobna prava i prava na diskreciju svih članova tima.

Autori koji pokrivaju novosti ne bi trebali pisati na način da objavljuju bilo kakve procjene koje bi bile etički i moralno upitne, a koje bi dovele do etički upitnog osobnog probitka ili ostvarivanja određenog osobnog interesa.  To bi moglo stvoriti eksploataciju informacija koje nisu javno deklarirane. Vanjski autori i suradnici Kozmosa koji pokrivaju novosti također su podvrgnuti ovom pravilu.

Dobra prosudba, privatnost i profesionalnost glavne su ideje kojih se moraju pridržavati svi naši članovi pri objavljivanju na web mjestu i na društvenim mrežama.

Petri Pixel, poduzeće koje je vlasnik Kozmos.hr obraća se velikom broju čitatelja putem Web stranice Kozmos.hr i naših kanala na društvenim mrežama.

O svakoj objavi treba pomno promisliti, jer objava može doći do potencijalno velikog broja čitatelja.

Percepcija je vrlo važan dio ovog procesa i očekujemo da se svi koji su dio Petri Pixela i Kozmos.hr u svakom trenutku ponašaju u skladu sa zdravim razumom. Objave u svakom trenutku trebale biti potpune i neutralne.