kozmos.hr
Jeste li znali?

Šef NASA-e izjavio da agencija istražuje viđenja NLO-a

objavljeno

Novi šef NASA-e Bill Nelson zatražio je od znanstvenika unutar agencija da istraže viđenja NLO-a koja su prijavljivali piloti američke ratne mornarice u posljednja dva desetljeća, prenosi CNN.

“Od kada sam došao u NASA-u, konzultirao sam se sa znanstvenicima i rekao: Možete li, iz znanstvene perspektive, utvrditi što su točno ovi objekti? Ukratko, želimo saznati što je to, i to pokušavamo učiniti”, rekao je Nelson u intervjuu za CNN.

Novosti o NLO-ima u zadnje vrijeme pristižu stalno, te je ova pojava prestala biti tabu tema. Iz službenih izvješća američkih agencija i Pentagona vidi se da na nebu stvarno postoje objekti za koje se ne može utvrditi točno porijeklo, niti to stvaraju li oni neku prijetnju sigurnosti. Američki piloti javljaju kako ovi neobični objekti izvode manevre koji su daleko napredniji od naših, te kako nikakva nama poznata tehnologija ne može ovo omogućiti.

Zanimanje za NLO u posljednje vrijeme kontinuirano raste. U prosincu 2020. godine, američki senator Marco Rubio, koji je u to vrijeme bio predsjedatelj odbora za obavještajne agencije, zatražio je od Pentagona i direktora američkih tajnih službi da im se dostavi izvješće o viđenjima NLO-a unutar šest mjeseci.


Glavna namjera odbora jest to da se cijela saga o NLO-ima shvati ozbiljno, i da se uspostave procesi kojima će se cijela istraga postaviti na višu razinu. Također, senator Rubio je izjavio kako bi ovi objekti mogli predstavljati prijetnju za američku nacionalnu sigurnost.

https://kozmos.hr/izvjestaj-pentagona-kaze-da-ne-mogu-iskljuciti-vanzemaljske-letjelice/

Proces bi trebao obuhvaćati ustaljenu analizu podataka koja bi proučavala viđenje svaki puta kada se ono dogodi, katalog ovakvih događaja, te daljnje analize samog popisa i traženja obrazaca u katalogu. Rubio je izjavio da je odgovor na pitanje o NLO-ima možda vrlo jednostavan, ali možda i nije.

Izvješće o NLO-ima uskoro bi trebalo biti službeno objavljeno. Prema izvorima koje ima prestižni The New York Times, nebismo trebali očekivati nikakve šokantne novosti. U tom smjeru ide i naslovnica ovih novina: “U.S. finds no evidence of alien technology in flying objects, but can’t rule it out, either.”.

Kakvo god bilo izvješće, važno da se počelo više pričati i pisati o toj temi. Kampanja zataškavanja NLO-a koja je počela u vrijeme hladnog rata, ostavila je snažne posljedice. Uzroci zataškavanja najvjerojatnije ne proizlaze iz namjere skrivanja izvanzemaljaca od javnosti, kako misle teoretičari zavjera, nego zbog potreba hladnog rata i straha od Sovjetskog napada.

Svi koji su toj temi pisali, A priori  su bili prikazani nevjerodostojnima. Nedavno je sa jakim tvrdnjama da bi svemirski objekt Oumuamua mogao biti ostatak izvanzemaljske tehnolgije izašao predstojnik Astronomskog odjela na Harvardu Avo Loeb. Ovakve tvrdnje uglednog znanstvenika dale su poticaj i drugima da se više pozabave sa ovom temom.

Podsjetimo, sama prisutnost NLO-a ne dokazuje odmah postojanje izvanzemaljaca. Ovo nam samo govori da na svijetu postoje pojave koje ne možemo i ne znamo objasniti. Misteroznih pojava je bilo kroz cijelu ljudsku povijest, te smo neke uspjeli objasniti na znastveno-racionalan način, neke nismo. Ostaje nam vidjeti što će biti sa NLO-ima.


Pridružite se raspravi u nasšoj telegram grupi. KOZMOS Telegram-t.me/kozmoshr

Izvor:

Space.com

CNN

The New York Post

Pratite Kozmos na Google Vijestima.