kozmos.hr
Tehnologija

Sanctuary AI predstavlja “Phoenixa”, robot s AI umom

objavljeno

Sanctuary AI, pionirska tehnološka tvrtka, otvara nove putove s Phoenixom – prvim humanoidnim robotom opće namjene na svijetu. Phoenix je pokretan inovativnim sustavom upravljanja umjetnom inteligencijom, Carbon, proširujući njegove sposobnosti za obavljanje različitih radnih uloga.

Revolucionarizacija radne snage robotima pokretanima AI-jem

Sanctuary AI objavio je svoju revolucionarnu tehnologiju 6. generacije pod nazivom Phoenix, samo dva mjeseca nakon svoje prve komercijalne primjene. Phoenix je evolucija u humanoidnoj robotici, pokazujući kako Sanctuaryjeva AI tehnologija može obavljati stotine identificiranih zadataka u više industrija.

Predstavljanje Phoenixa: Budućnost rada

“Phoenix je dizajniran da bude najfizički sposobniji humanoid s mnogo senzora. Naš cilj je omogućiti da Carbonova brzo rastuća inteligencija obavlja širok spektar radnih zadataka”, izjavio je Geordie Rose, izvršni direktor i suosnivač Sanctuary AI-a. Sanctuary predviđa budućnost u kojoj će njihovi roboti opće namjene postati uobičajeni kao automobili, popunjavajući radne praznine i pomažući u različitim zadacima.

Phoenix: Humanoidne značajke i sposobnosti

Phoenix je visok 170 cm, teži 70 kg s maksimalnim teretom od 25 kg i može postići brzinu do 5 km/h. Njegove vodeće robotske ruke u industriji imaju impresivnih 20 stupnjeva slobode, rivalizirajući s ljudskom spretnošću ruke. S naprednom tehnologijom haptike koja oponaša dodir, Phoenix sportski izgleda hrabrije s jarkim bojama i poboljšanim teksturama.


Sanctuary AI: Vodič revolucije općenamjenskih robota

Sanctuary AI ističe se naglaskom na stvaranju robota sposobnog za ljudske fizičke zadatke. “Prava zvijezda emisije je naš vlastiti AI sustav upravljanja, um na bazi Carbona, koji pokreće robota”, objasnio je Rose. Sanctuary je odlučan predstaviti novi ekosustav u AI i robotici, podržan snažnim savezom vodećih dobavljača i partnera.

Poticanje misije: financiranje i suradnje

Sanctuary AI primio je značajnih C$30 milijuna od strane Strateškog inovacijskog fonda (SIF) Vlade Kanade, čime je ukupno financiranje povećano na više od C$100 milijuna. Tvrtka trenutno radi na sljedećem krugu financiranja kako bi dodatno potaknula svoju ambicioznu misiju.

Pridružite se raspravi u našoj Telegram grupi. KOZMOS Telegram –t.me/kozmoshr

Pratite Kozmos na Google Vijestima.