kozmos.hr
 • Naslovnica
 • /
 • Tehnologija
 • /
 • Visoki vojni časnik tvrdi da nema sumnje u postojanje ne-ljudske inteligencije koja interagira s čovječanstvom
Tehnologija

Visoki vojni časnik tvrdi da nema sumnje u postojanje ne-ljudske inteligencije koja interagira s čovječanstvom

NLO (UAP). Izvor: Depositphotos.com.
objavljeno

“Postoji ne-ljudska inteligencija, ne-ljudska inteligencija interagira s čovječanstvom. Ova interakcija nije nova i događa se već neko vrijeme, a neizabrane osobe u vladi su svjesne toga…”


Na prestižnom investicijskom događaju u New Yorku, umirovljeni pukovnik Karl Nell, ugledni vojni časnik koji je ranije bio povezan s Radnom skupinom za neidentificirane zračne fenomene (UAPTF) američke vlade, nedvosmisleno je izjavio da ne-ljudske inteligencije postoje, da su one u interakciji s našom vrstom, te da su neizabrani birokrati u vladi svjesni toga.

Nell je bio jedan od govornika na događaju SALT iConnections New York 2024, gdje ga je intervjuirao Alex Klokus, osnivač i glavni partner SALT Fonda. “Postoji ne-ljudska inteligencija, ne-ljudska inteligencija interagira s čovječanstvom. Ova interakcija nije nova i događa se već neko vrijeme, a neizabrane osobe u vladi su svjesne toga,” rekao je umirovljeni pukovnik. Kada ga je Klokus pitao je li siguran u ovu tvrdnju ili ima bilo kakvih sumnji, odgovorio je: “Nema sumnje.”


Nell, čije iskustvo uključuje rad u Bell Telephone Laboratories i Lockheed Martin Missiles & Space, naveo je nekoliko razloga zašto vlada oklijeva priznati postojanje ovih ne-ljudskih inteligencija i moguću prisutnost ilegalnih programa za njihov oporavak i retroinženjering. Ovi razlozi uključuju:

 1. Sigurnosne zabrinutosti: Nacionalna sigurnost je prioritet, jer otkrivanje takvih informacija može predstavljati rizik.
 2. Nedostatak konkretnog plana: Vlada nema jasan plan kako upravljati ovom situacijom.
 3. Potencijal za društvene poremećaje: Objavljivanje informacija može izazvati društvene nemire.
 4. Mogućnost tajnih sporazuma: Postoji mogućnost postojanja tajnih sporazuma s ne-ljudskim inteligencijama.
 5. Moguće nepravilnosti: Postoji želja da se prikriju moguće nepravilnosti unutar vladinih agencija.
 6. Organizacijska intransigencija: Nedostatak prioriteta i osnovna nepopustljivost organizacija sprječavaju objavu informacija.

Visoki vojni časnik naglasio je da je pitanje nacionalne sigurnosti najznačajnije, sugerirajući da bi se moglo upravljati slično kao s nuklearnom energijom, koja nije klasificirana, ali je pažljivo kontrolirana. Također je spomenuo da nedostatak plana i potencijal za društvene poremećaje čine neodgovornim za lidere da otkriju informacije bez odgovarajućih sredstava za njihovo odgovorno upravljanje.

Zašto je važno otkriti stvarnost iza NLO-a?

Nell je također govorio o važnosti razotkrivanja stvarnosti iza NLO-a u nadolazećim godinama i potrebi za jasnim planom objave. Ovo je sažeo u sljedećim točkama:

 1. Moralno pravo: Ljudi imaju temeljno pravo znati prirodu stvarnosti, što je ključno za potragu za srećom. Ako postoje nepravilnosti ili nedostatak odgovarajućeg nadzora, one moraju biti adresirane i ispravljene.
 2. Proaktivno otkrivanje: Biti proaktivan je bolje nego biti reaktivan. Pokušaji reaktivnog sprječavanja objave mogu dovesti do katastrofalnih i nekontroliranih otkrivanja. Uravnotežena i kontrolirana objava je najbolji pristup za upravljanje potencijalnim problemima.
 3. Napredak i društvena konkurentnost: Uključivanje više stručnjaka u raspravu može potaknuti napredak i poboljšati društvo, povećavajući globalnu konkurentnost u procesu.

Podsjećamo da je krajem prošle godine, na privatnoj konferenciji Sol Fundacije, pukovnik predložio višegodišnju kampanju objave i otkrivanja NLO-a, s kulminacijom u 2030. Ako se ova objava ne provede na promišljen i kontroliran način, već kroz katastrofalno curenje informacija, upozorio je da bi destabilizirajući potencijal bio usporediv s “duboko religioznim osobama koje se suočavaju s realnošću njihovog sustava vjerovanja, kao što je stvarnost metafizičkog, anđela, ili Božjeg glasnika.” “To će biti radikalna promjena u načinu suočavanja sa stvarnošću, čak i ako već vjerujete. Jedno je vjerovati, a drugo je znati,” zaključio je Nell.


Izjava pukovnika Karla Nella na SALT iConnections New York 2024 događaju otvorila je vrata novim diskusijama o postojanju i interakciji ne-ljudske inteligencije s čovječanstvom. Njegovo čvrsto uvjerenje i poziv na kontroliranu i odgovornu objavu naglašavaju potrebu za proaktivnim pristupom u upravljanju ovim značajnim pitanjem, s ciljem osiguravanja globalne stabilnosti i napretka.

Pratite Kozmos na Google Vijestima.