kozmos.hr
Svemir

Postoji li poveznica između Oumuamua-e i NLO-a?

Oumuamua-skupljač-podataka
objavljeno

Profesor Loeb ima novu hipotezu o umjetnom podrijetlu Oumuamua-e.

Profesor Abi Loeb izašao je u javnost sa novom hipotezom o umjetnom podrijetlu objekta Oumuamua, nazivajući ga “skupljač podataka” za NLO-e koji se nalaze na Zemlji.

Na kraju 2017. godine astronomi su otkrili objekt sa izrazito neubičajnom putanjom. Izračuni su pokazali kako je objekt došao izvan Sunčevog sustava, prošavši kroz centralnu regiju u hiperboli, te će ga ubrzo ponovno napustiti. Nakon prilaska Suncu, ovaj neobičan objekt počeo se ubrzano udaljavati od nas, te je postao prvi otkriveni međuzvjezdani objekt punog naziva 1I / Oumuamua.

Pojedine karakteristike ovog objekta nagnale su neke znanstvenike da pretpostave kako bi objekt mogao biti umjetnog podrijetla, drugim riječima, svemirski brod izvanzemaljske civilizacije. Za većinu znanstvene zajednice ovi stavovi su ekstremniji od studija koje pokušavaju dokazati da se ovdje radi o kometu ili asteroidu. No, ugledni profesor sa Harvarda Avi Loeb iznio je zanimljivu teoriju o tome kako se ovdje radi o izvanzemaljskoj letjelici ili krhotinama njihove tehnologije.


Je li Oumuamua “skupljač podataka” za NLO-e koji se nalaze na Zemlji?

Već je nekoliko studija pokušalo objasniti podrijetlo objekta Oumuamua, no zasad je ono još uvijek nepoznato. Glavni problem kod provođenja studija je nedostatak podataka, jer je međuzvjezdani objekt otkriven prekasno i predalo od Zemlje kako bi ga se moglo pomnije proučiti.

Profesor Loeb čak je napisao i knjigu o ovom nepoznatom posjetitelju, u kojoj opisuje svoje teze o umjetnom podrijetlu. Ukoliko ste zaintereisrani za knjigu, njezin naslov je: “Extraterrestrial: The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth”. Nažalost, dokazi i objašnjena koji se nalaze u knjizi također nisu dovoljni kako bi se potvrdile njegove teze.

https://kozmos.hr/nova-teorija-pokazala-se-neuvjerljivom-u-osporavanju-umjetnog-podrijetla-oumuamua/

Loeb-ova najnovija teorija povezuje Oumuamua-u i brojna nedavna viđenja NLO-a od strane mornarice SAD-a. Znanstvenik je posebno istaknuo specifično kretanje objekta, zato jer se on rotira prolazeći kroz svemir. Ovo ga je nagnalo na promišlja o tome da bi objekt mogao na sebi sadržavati svakavu opremu sa kojom sakuplja signale, dok bi ti signali dolazili od NLO-a koji se nalaze na Zemlji. Prema njemu NLO-i vjerojatno prikupljaju podatke o oružanim snagana, vojnim i nuklearnim postrojenjima.

Profesor Loeb vjeruje kako Oumuamua nije prvi objekt ovakve vrste. On vjeruje kako je u prošlosti druga svemirska letjelica pustila autonomne sonde u Zemljinu atmosferu- to su zapravo NLO-i sa kojima imamo sve češće susrete.

Ovaj objekt ostao je nazapažen od strane naših astronoma, te je nestao u dubokom svemiru. Što se tiče Oumuamua-e, ona je ostala nezapažena sve do vremena kada je trebala proći kroz Sunčev sustav nebi li skupila informacije.

Nova hipoteza zalazi dublje u teoriju o umjetnom podrijetlu Oumuamua-e, više nego sve prethodne. Veselimo se budućoj raspravi o ovoj tezi, koje će zasigurno biti. A što vi mislite? Je li Oumuamua poslana da skupi podatke od NLO-a koji se nalaze na Zemlji?

Pridružite se raspravi u našoj Telegram grupi. KOZMOS Telegram-t.me/kozmoshr


Izvori:

• Cost, B. (2021, June 23). Harvard professor suggests interstellar object was a spy ship sent by aliens. New York Post.
• Loeb, Avi. (2021, June 22). A Possible Link between ‘Oumuamua and Unidentified Aerial Phenomena. Scientific American.
• Robitzski, D. (2021, June 22). Harvard Professor Says Alien Spacecraft May Have Dropped Sensors. Futurism.

Pratite Kozmos na Google Vijestima.