kozmos.hr
Jeste li znali?

Pentagon objavio dugo očekivano izvješće o NLO-ima: “Te stvari stvarno postoje”

objavljeno

Pogledajte što su stručnjaci pronašli kada su analizirali 144 incidenta povezanih sa NLO-ima u posljednjih 15 godina.

Svi smo se nadali da će to biti dan kada će napokon biti razriješena jedna od najvećih misterija u povijesti. Odnosno, što su zapravo NLO-i i jesu li povezani s vanzemaljcima? No, unatoč našim željama i nagađanjima, sumnjam da je itko od nas očekivao da će Pentagon u svoje izvješće o NLO-u uključiti neke značajne podatke. I nismo pogriješili – ti tajanstveni predmeti ostaju potpuna misterija.

Najvažniji dio cijelog ovog otkrića jest činjenica da su NLO-i barem sada službeno potvrđeni. Vlada ih više ne pokušava sakriti ili objasniti na čudne načine. Iako nije potvrdila postojanje vanzemaljaca ili vanzemaljske tehnologije, vlada ne isključuje mogućnost da barem neki od NLO-a / UAP-a mogu biti vanzemaljska tehnologija.

Prethodni i trenutni programi istrage NLO-a / UAP-a

Sjedinjene Države desetljećima proučavaju NLO-e, a tijekom godina objavljeno je mnogo različitih dokumenata. No, niti jedna od ovih činjenica ni na koji način ne povezuje bilo koji neobjašnjivi fenomen s vanzemaljskom aktivnošću.


Američka vlada kaže da istražuje UAP / NLO isključivo iz razloga nacionalne sigurnosti. U izjavi, prošlog kolovoza, Ministarstvo obrane je reklo da “vrlo ozbiljno uzima svaki upad neovlaštenih zrakoplova u domete ili određeni zračni prostor i ispituje svaku poruku.” To također uključuje provjere upada, koje su u početku klasificirane kao UAP, gdje promatrač ne može odmah odrediti u što gleda.

Pentagon je imao tajni program za unaprjeđivanje svemirske zrakoplovne prijetnje (AATIP) koji je započeo 2007., a završio 2012. Projekt je pokrenut za istraživanje neidentificiranih pojava, a postao je poznat tek 2017. godine kada su mediji povezali UAP s mogućnošću postojećih aktivnosti vanzemaljaca na našem planetu.

AATIP je također istraživao lude znanstveno-fantastične ideje kao što su nevidljiva mreža za prikrivanje, warp pogoni, programabilna materija i još mnogo toga. Početni proračun za projekt procijenjen je na 22 milijuna dolara, što je prilično mali iznos u usporedbi s drugim proračunima Pentagona. Iako AATIP sada ne postoji, program ima svog nasljednika.

U lipnju 2020. Senatski obavještajni odbor potvrdio je postojanje Radne skupine za neidentificirane zračne događaje smještene u okviru Ureda pomorske obavještajne službe. Prošlog prosinca obavještajni odbor dao je Pentagonu šest mjeseci da pripremi izvješće s detaljima o nalazima radne skupine UAP. Rok je bio postavljen do 25. lipnja koji je sada prošao.

https://kozmos.hr/sef-nasa-e-izjavio-da-agencija-istrazuje-videnja-nlo-a/

Evo što nam o tajnovitim pojavama govore rezultati izvještaja o NLO-ima

Preliminarna procjena: Neidentificirani zračni fenomeni

Ovdje možete pročitati 9 stranica koje je vlada predstavila ili možete nastaviti čitati u nastavku kako biste vidjeli naš sažetak izvještaja o NLO-ima. Kao što je spomenuto na početku, nisu otkrili ništa značajno kao što su neki mogli očekivati. Ali ipak je dobro što izvješće i Radna skupina koja stoji iza njega uopće postoje..

Prema novom izvješću o NLO-ima, za opis NLO-a korišteno je pet glavnih kategorija:


  • Zračni nered: ptice, baloni i druge smetnje koje ometaju vidljivost u zraku. Samo jedan od svih razmatranih slučajeva spada u ovu kategoriju.
  • Prirodni atmosferski fenomeni: Prirodni fenomeni poput kristala leda i kolebanja temperature mogu se otkriti na nekim infracrvenim i radarskim sustavima.
  • Klasificirani razvojni programi: Neki od promatranih NLO-a mogu se klasificirati kao razvoj SAD-a, međutim, nema dokaza koji podupiru objekte opisane u ovom izvješću.
  • Strani protivnički sustavi: Neki od NLO-a mogu biti tehnologije iz Kine, Rusije, drugih zemalja ili nevladinih organizacija.
  • Ostalo (mogući znanstveni napredak): većina analiziranih slučajeva spada u ovu kategoriju, potrebna su dodatna znanstvena istraživanja kako bi se detaljno proučila. Planira se usredotočiti na mali broj slučajeva u kojima NLO pokazuju neobične karakteristike leta ili prisutnost stelt tehnologije.

Cijeli dokument sažima analizu 144 slučaja između 2004. i 2021., od kojih je 80 zabilježeno na više senzora. Rečeno je da se dok se neki od UAP-a / NLO-a mogu objasniti neispravnostima senzora i opreme – u većini slučajeva sve funkcionira ispravno i objekti su  uočeni na više kanala.

Dalje, izvještaj sugerira da je većina objekata u ovih 144 slučaja vjerojatno fizički objekt. Stručnjaci vjeruju da je tako jer je većina snimljena upravo na toj vrsti senzora ili potvrđena vizualnim promatranjima.

Daleko su zanimljivije potvrde o egzotičnim svojstvima i karakteristikama nekih NLO-a analiziranih u izvješću. U prošlosti smo pisali o nevjerojatnim značajkama i mogućnostima, što su potvrdili bivši vladini dužnosnici i očevici. Takve su potvrđene i sada u izvješću.

Na primjer, činilo se da su neki NLO-i mirovali na jakom vjetru ili se kretali ekstremnom brzinom protiv njega, čineći neočekivane manevre, bez postojanja pogonskog sustava ili bilo čega što bi moglo pomoći tom kretanju.

Razgovarali smo o NLO-ima koji u trenu pokazuju ekstremno ubrzanje, dosežući desetine tisuća metara visine. Ostali slučajevi pokazali su prisutnost stelt tehnologija ili sposobnost potapanja pod vodom i kretanja istim ekstremnim brzinama.

U 11 od 144 slučaja piloti su izvijestili da su letjeli opasno blizu jednog ili više NLO-a.

Samo je jedan slučaj u NLO izvješću razumljen ili objašnjen. Pripisivan je masivnom balonu koji se ispuhuje. Za 143 ostatka postojeći podaci nisu dovoljni da bi ih povezali sa vanzemaljcima, bilo kojom određenom vrstom tehnologije ili bilo kojom od 5 određenih kategorija za NLO-e.

Deklasificirano: Naše mišljenje o izvjentaštaju Pentagona

Na kraju nismo naučili gotovo ništa, a vlada je definitivno sačuvala svoje tajne. Možda griješim, ali ne vjerujem da je to bilo sve što je Radna skupina pronašla. Jednostavno se čini nemogućim da od 144 slučaja nema dovoljno podataka da bi objasnili barem jedan od njih.

Još jednom mislim da je činjenica da vlada potvrđuje postojanje NLO-a dovoljno velik uspjeh. Prije nekoliko godina to bi bilo nemoguće. Još iznenađujuće: vlada ne isključuje mogućnost da su neki od slučajeva NLO-a u stvari mogli biti vanzemaljske tehnologije.

Ali što vi mislite? Je li vlada otkrila sve svoje tajne ili je ovo izvješće još jedno veliko zataškavanje? Ako još uvijek niste otvorili preliminarnu procjenu izvješća – ovdje to možete učiniti još jednom.

Pridružite se raspravi u našoj Telegram grupi. KOZMOS Telegram-t.me/kozmoshr

Izvori:

 Barnes, J. E. (2021, June 25). U.S. Has No Explanation for Unidentified Objects and Stops Short of Ruling Out Aliens. The New York Times.
• Gorman, S. (2021, June 25). Watershed U.S. UFO report does not rule out extraterrestrial origin. Reuters.
• Mann, A. (n.d.). What the Pentagon’s New UFO Report Reveals About Humankind. Wired.
• Myre, G. (2021, June 25). UFO Report: No Sign Of Aliens, But 143 Mystery Objects Defy Explanation. NPR.
• Roulette, J. (2021, June 25). Read the Pentagon’s UFO Report to Congress. The Verge.

Pratite Kozmos na Google Vijestima.