kozmos.hr
  • Naslovnica
  • /
  • Svemir
  • /
  • Harvardski profesor Avi Loeb smatra kako je moguće da je u Tihi ocean 2014. pala izvanzemaljska tehnologija
Svemir

Harvardski profesor Avi Loeb smatra kako je moguće da je u Tihi ocean 2014. pala izvanzemaljska tehnologija

Meteor. Izvor: Depositphotos.com.
objavljeno

Harvardski profesor Avi Loeb, jedan od najistaknutijih znanstvenika koji se bavi istraživanjem neidentificiranih zračnih fenomena i potencijalnom izvanzemaljskom tehnologijom, krenuo je u potragu za međuzvjezdanim objektom koji je 2014. pao nedaleko od Papue Nove Gvineje. Cilj potraga je istražiti je li ovaj objekt potencijalna izvanzemaljska tehnologija.

Otkriće međuzvjezdanog objekta otvorili je novu istraživačku frontu

„Naše otkriće međuzvjezdanog meteora otvorilo je novu istraživačku frontu“ rekao je harvardski astronom Avi Loeb za The Debrief, komentirajući međuzvjezdani objekt kojeg je otkrio zajedno sa svojim kolegom teoretskim astrofizičarom Amirom Sirajem.

Loeb i Siraj otkrili su dokaze za pad navodnog meteora još prije nekoliko godina, no u međuvremenu bili su prisiljeni voditi akademsku bitku za obznanu tih podataka sve dok Američka vlada (Svemirsko zapovjedništvo Sjedinjenih Država – USSC) naposljetku nije potvrdila postojanje objekta i njegovo međuzvjezdano porijeklo u nedavno objavljenom dokumentu.

Je li u Tihi ocean sletjela tehnološka oprema izvanzemaljske civilizacije?

„Fundamentalno pitanje jest postoje li indikacije da neki od međuzvjezdanih meteora posjeduje sastav koji je nesumnjivo umjetnog porijekla?“ konstatira Loeb. „No, možda još interesantnije, je li neka tehnološka komponenta preživjela udar?“

Otkriće i potvrda objekta nazvanog  CNEOS-2014-01-08 prema datumu kada se vjeruje da je pao u Tihi ocean, predstavlja novu paradigmu u kojoj je „Zemlja ribarska mreža za velike međuzvjezdane objekte“ smatra Loeb.

Loeb je također u svojem nedavnom eseju naveo kako bi potencijalna ekspedicija u potrazi za uzorcima mogla koristiti posebne magnete za prikupljanje koji bi ‘preorali’ oko 10 kvadratnih kilometara odgovarajuće regije Tihog oceana, gdje se smatra da je objekt sletio.

Ako pronađemo pojedine ostatke, bilo bi prilično zanimljivo proučiti njihovu narav i sastav. „Moj san je pritisnuti određeni gumb na funkcionalnom komadu opreme proizvedenom izvan Zemlje“ objasnio je Loeb.

https://kozmos.hr/avi-loeb-i-pogledi-na-izvanzemaljski-zivot/

Galileo projekt i potraga za tehnološkim civilizacijama

Pored toga, profesor Avi Loeb nedavno je na Harvardu predstavio svoju inicijativu (pod imenom Galileo project) koja će uz nešto manje od 2 milijuna američkih dolara financiranja, raditi na stvaranju umjetno inteligentne mreže teleskopa u svrhu pronalaženja dokaza za postojanje tehnoloških izvanzemaljskih civilizacija. Loeb i mnogi iz znanstvene zajednice raduju se mogućim rezultatima ove potrage.

https://kozmos.hr/meduzvjezdani-objekt-eksplodirao-je-nad-zemljom-2014-godine-otkrivaju-tajni-podaci-americke-vlade/

Pridružite se raspravi u našoj Telegram grupi. KOZMOS Telegram

t.me/kozmoshr

Izvori:

Loeb A. (20. travnja 2022.),Scooping interstellar fragments from the ocean floor, Thedebrief.org (pristup 27. travnja 2022.)

Mann A. (27. srpnja 2022.), Avi Loeb’s Galileo Project Will Search for Evidence of Alien Visitation, Scientificamerican.com (pristup 27. travnja 2022.)

Al-Sibai N. (21. travnja 2022.), Harvard scientists says alien tech may have crashed into the Pacific Ocean and he wants to find it, Futurism.com (pristup 27. travnja 2022.)


Ja sam Matija Klarić.
Student sam Ekonomskog fakulteta, a u slobodno se vrijeme bavim volonterstvom te istraživanjem, čitanjem i pisanjem o mojim omiljenim temama; svemiru, astronomiji, astrofizici i tehnologiji.

Pratite Kozmos na Google Vijestima.