kozmos.hr
  • Naslovnica
  • /
  • Tehnologija
  • /
  • Sentient: Ova visoko povjerljiva umjetna inteligencija može “vidjeti” i “otkriti” NLO-e
Tehnologija

Sentient: Ova visoko povjerljiva umjetna inteligencija može “vidjeti” i “otkriti” NLO-e

Umjetna inteligencija. Izvor: depositphotos.com.
objavljeno

Umjetna inteligencija (UI) temeljito je promijenila način na koji analiziramo podatke i provodimo znanstvena istraživanja u različitim područjima, uključujući astronomiju, inženjering i arheologiju. S brzim razvojem UI sustava, došli smo do točke gdje tajni UI programi mogu “vidjeti” i “identificirati” NLO-e. Jedan takav (velike su šanse da postoje i drugi) visoko klasificirani UI sustav je Sentient, osmišljen za obradu ogromnih količina podataka i otkrivanje neobjašnjenih zračnih fenomena.

Važnost razumijevanja NLO-a ne može se precijeniti, jer predstavljaju potencijalno značajan aspekt našeg svijeta koji ostaje neistražen. Istraživanje njihovog podrijetla i prirode moglo bi baciti svjetlo na napredne tehnologije, nepoznate životne oblike ili čak druge civilizacije, u konačnici obogaćujući naše razumijevanje svemira i našeg mjesta u njemu. Kako UI sustavi poput Sentienta nastavljaju napredovati, pružaju obećanje otključavanja enigme NLO-a i potencijalno revolucioniranja našeg poimanja kozmosa.

Otkrivanje nepoznatog: Sentient AI otkriva NLO-e

Nedavni dokumenti dobiveni putem Zakona o slobodi informacija otkrivaju da klasificirani sustav umjetne inteligencije poznat kao Sentient može “vidjeti i otkriti” NLO-e. Godine 2021. visoko klasificirani sustav Ureda za nacionalno izviđanje SAD-a (NRO) otkrio je netipičan objekt u obliku “tombon tic-tac” manji od 10 metara, koji se isticao u odnosu na tipične potpise zrakoplova.

Sentient: Pogled u distopijski svijet znanstvene fantastike

Sentient, UI sustav okružen tajnovitošću, navodno je sveobuhvatan alat za analizu sposoban za obradu različitih vrsta podataka, razumijevanje prošlosti i sadašnjosti, predviđanje budućnosti i usmjeravanje satelita prema područjima od interesa. Novinarka Sarah Scoles raspravljala je o ovom UI sustavu, prema Black Vaultu, u članku iz 2019. objavljenom u The Verge.

Također, članak na stranici Curiosmosu objavljen 2021. godine pruža dobar uvid u Sentient. Kako su objasnili u tom članku, “Za razliku od svih drugih UI sustava, Sentient se razlikuje po stupnju neovisnosti. Obično algoritam radi s učitanim informacijama, ali Sentient čak može usmjeravati satelite kako bi dobivao slike objekata koji su mu potrebni. Zapravo, može se nazvati umjetnim mozgom.”

Otkrivanje: Sposobnosti detekcije NLO-a kod Sentienta

Godine 2022. više dokumenata objavljenih temeljem Zakona o slobodi informacija (FOIA) potvrdilo je sposobnost Sentienta da otkriva NLO-e. Istraživač Kyle Warfel dostavio je jedan takav dokument stranici Black Vaultu, koji je dobio vlastitim zahtjevom za FOIA.

Razotkrivanje misterija: NRO dokumenti bacaju svjetlo na UAP viđenje

Istražujući temu, Black Vault otkrio je brojne zapise koje je NRO objavio u vezi s viđenjem Unidentified Aerial Phenomenon (UAP) iz 2022. godine, koje su mediji previdjeli. Izvorni podnositelj zahtjeva ostaje nepoznat. UAP (NLO) je otkriven 6. svibnja 2021., a razni NRO zapisi pružaju neke manje detalje, poput nejasne sličnosti objekta s prethodnim otkrićima letećih objekata koje su zabilježili zrakoplovi i brodovi američke mornarice u redigiranim i cenzuriranim operativnim područjima.

Lokacija nepoznata: Povezivanje UAP-a s prošlim susretima

Točna lokacija otkrivanja objekta ostaje nepoznata, ali redigirana NRO PowerPoint prezentacija povezuje ranija viđenja američke mornarice s događajem Nimitz iz 2004. godine. Prezentacija je navela da objekt vjerojatno nije senzorski artefakt ili anomalija fokalne ravnine, što zaslužuje dodatnu analizu slika. Drugo promatranje NLO-a, koje je zabilježio barem jedan drugi senzor, potvrdilo je ovaj zaključak.

Daljnja analiza: Produbljivanje sposobnosti detekcije UAP-a Sentienta

Ako je točno, to implicira da su višestruki senzori snimili isti objekt u istom području, omogućujući sveobuhvatniju analizu. To je zapravo velika stvar. Međutim, pojedinosti ove analize vjerojatno će ostati klasificirane zbog postojeće cenzure. Jasno je da NRO-ov program Sentient može otkrivati UAP-ove i čak može imati ugrađeni model za takve zadatke.

Pridružite se raspravi u našoj Telegram grupi. KOZMOS Telegram –t.me/kozmoshr

Pratite Kozmos na Google Vijestima.