kozmos.hr
Jeste li znali?

SAD oborio neidentificirane leteće objekte

NLO (UAP). Izvor: Depositphotos.com.
objavljeno

Američka vojska oborila je čak četiri neidentificirana leteća objekta u posljednjih osam dana, što je potaknulo pitanja o njihovoj prirodi i podrijetlu.

Nužna reakcija američke vojske

Nakon što je vojska Sjedinjenih Američkih Država oborila navodni špijunski balon iz Kine, američki mediji javljaju da je vojska oborila još nekoliko drugih neidentificiranih letećih objekata (NLO). Priroda objekata ostaje enigma dok napetosti između SAD-a i Kine rastu.

Najnoviji NLO oboren je u nedjelju pomoću borbenog zrakoplova F-16 iznad jezera Huron. Prema Pentagonu, vjeruje se da je NLO letio blizu osjetljive vojne lokacije. Obaranje NLO-a dogodilo se po nalogu predsjednika Bidena.

Pentagon službeno otvara ured za istraživanje NLO-a

Nesretni niz

Objekt iznad jezera Huron uništen je projektilom AIM-9x s ciljanjem topline. Objekt je lebdio na visini od 6 kilometara, predstavljajući prijetnju civilnom i vojnom zračnom prostoru. Ovo je četvrti takav objekt koji je vojska srušila, s čak tri uzastopna u zadnja tri dana.


Što se tiče podrijetla nedavno oborenih objekata, Pentagon je priznao da ne zna odakle su došli. Međutim, na izravan upit, visoki vojni dužnosnik nije isključio da bi podrijetlo NLO-a moglo biti nezemaljsko. Prema CNN-u general Glen VanHerck, zapovjednik Sjevernog zapovjedništva SAD-a i Sjevernoameričkog zapovjedništva zračne i svemirske obrane (NORAD), rekao je: „Nisam ništa isključio. U ovom trenutku nastavljamo procjenjivati svaku nepoznatu prijetnju ili potencijalnu prijetnju koja se približava Sjevernoj Americi u pokušaju da je identificiramo.“

https://twitter.com/CBKNEWS121/status/1624879380349562883?s=20

Nepoznato podrijetlo

Kako bi otkrili odakle su ti objekti došli, Pentagon će pokušati izvući ostatke i analizirati pronađenu tehnologiju. Međutim, čini se da je vojska zbunjena – „Neću ih kategorizirati kao balone. S razlogom ih nazivamo objektima. Ne mogu kategorizirati kako ostaju u zraku,“ dodao je VanHerck.

Dakle, što slijedi? Što se točno događa iznad Sjeverne Amerike? Pretpostavimo da su ti objekti doista iz zemalja kao što su Kina ili Rusija i da su poslani iznad SAD-a na špijunske misije. U tom slučaju to ne bi trebalo čuditi jer je vrlo vjerojatno da je vojska u prošlosti imala iskustva s takvim objektima – naime, nije da su se ove tri velesile tek nedavno počele špijunirati.

Za sada, međutim, sve je samo nagađanje, a oko misterioznih srušenih objekata ima više teorija nego odgovora. Dok službenici Pentagona pokušavaju shvatiti oborene objekte i njihovo podrijetlo, zajednica NLO-a ostaje na oprezu. Ključno je zapitati se dvije važne stvari – što su točno ovi zagonetni objekti i zašto se čini da SAD odjednom uočava i obara sve više takvih objekata?

Pentagon objavio dugo očekivano izvješće o NLO-ima: “Te stvari stvarno postoje”

Pridružite se raspravi u našoj Telegram grupi. KOZMOS Telegram

t.me/kozmoshr

 

Pozdrav svima! Hvala što čitate Kozmos.hr! Ja sam Ivan i dugi niz godina pišem o svermiu, astronomiji, znanosti, povijesti i arheologiji, a imao sam priliku sudjelovati i u dokumentarcima Science Discovery-ja te History Channel-a.


Pratite Kozmos na Google Vijestima.