kozmos.hr
Znanost

Objavljen niz znanstvenih radova o detekciji NLO-a

NLO (UAP). Izvor: Depositphotos.com.
objavljeno

U eri obilježenoj znatiželjom i fascinacijom nepoznatim, Galileo Projekt pojavio se kao svjetionik znanstvenog istraživanja. S objavom njihovih revolucionarnih znanstvenih radova, potaknuli su zanimanje i rasprave u svijetu detekcije NLO-a.

Revolucionarna serija znanstvenih radova koji detaljno opisuju detekciju i istraživanje Fenomena Neidentificiranih Letjelica (UAP), poznatijih kao NLO-i, objavljena je od strane istraživača s Harvarda. Ovi recenzirani radovi, prvi takve vrste od strane Galileo Projekta, predstavljaju potragu za izvanzemaljskim tehnologijama u našoj atmosferi i dalje. Vođeni od strane profesora Avi Loeba, ovi radovi namijenjeni su posebnom izdanju Časopisa za Astronomsku Instrumentaciju.

Otkrivanje ciljeva istraživanja i metodologija

Osim što predstavljaju ciljeve projekta i opseg istraživanja, ovi radovi istražuju razvoj novih tehnologija detekcije ciljanih na UAP. Također teoretiziraju o potencijalnim misijama za presretanje međuzvjezdanih objekata (ISO) nejasnog podrijetla.

Vodeći istraživanje UAP-a i ISO-a

Suvlasnik i voditelj Galileo Projekta, dr. Avi Loeb je na čelu ovog pionirskog pothvata. “Ove publikacije označavaju novu eru u istraživanju UAP-a i ISO-a”, rekao je Loeb. “Naporan rad našeg tima dovelo je do najmodernijih metodologija u mnogim disciplinama, s ciljem odgovaranja na prethodno neodgovoriva pitanja. S obzirom na to da su mnogi instrumenti sada operativni, radujem se budućim otkrićima.”


Galileo Projekt objavljuje prve znanstvene radove

Otkako su radovi poslani na recenziju, tim Galileo Projekta provjerava i kalibrira svoje alate za ovu jedinstvenu astronomsku misiju.

Istraživači se pripremaju za ekspediciju kojom će prikupiti ostatke prvog dokumentiranog međuzvjezdanog meteora dok razvijaju softver za analizu snimljenih podataka. Svi radovi Galileo Projekta javno su dostupni na web stranicama Časopisa za Astronomsku Instrumentaciju i Galileo Projekta.

Značajan korak prema destigmatizaciji studija UAP-a

Dr. Paul Kingsbury iz Znanstvene koalicije za studije UAP-a (SCU) rekao je da će objavljena istraživanja Galileo Projekta “znatno pomoći u destigmatizaciji istraživanja na ovoj temi”. Očekuje dramatično povećanje istraživanja u narednim godinama.

Značajna suradnja i predstojeća ekspedicija

Ranije ove godine, rad koautora Loeba i dr. Seana Kirkpatricka iz Pentagonovog Ureda za rješavanje svih domenskih anomalija (AARO) istaknuo je suradnju između akademske zajednice i Odjela za obranu u proučavanju UAP-a. Galileo Projekt sada se priprema za ekspediciju u Papua Novu Gvineju kako bi se oporavio međuzvjezdani meteorit koji je pao u ocean blizu otoka Manus 2014. godine.

Pridružite se raspravi u našoj Telegram grupi. KOZMOS Telegram –t.me/kozmoshr

Pratite Kozmos na Google Vijestima.