kozmos.hr
Tehnologija

Pentagon ima snimke srušenih NLO-a, ali odbija ih objaviti

cia-nlo-doumenti
objavljeno

Dužnosnici Pentagona potvrdili su postojanje snimaka koji prikazuju kako su višestruki NLO-i srušeni iznad Amerike i Kanade, ali odbijaju objaviti ijedan od njih.

Četiri NLO-a koja su “onesposobljena” ranije ove godine pojavila su se kod obale Južne Karoline, iznad Deadhorsea na Aljasci, Yukona u Kanadi te iznad Velikih jezera. Prvi koji je srušen potvrđen je kao kineski špijunski balon, koji je Kina, naravno, tvrdila da se radi samo o meteorološkom balonu koji je zalutao.

I dalje NLO

Međutim, još uvijek nije identificirano porijeklo triju kasnijih obaranja NLO-a – barem ne javnosti. Objavljeni su audiozapisi kokpita pilota F-16 koji su srušili NLO iznad jezera Huron, ali glasnogovornik američkog Ministarstva obrane rekao je DailyMail.com da neće objaviti nikakve slike ili videozapise NLO-a koji su srušeni. Dužnosnici su također dodali da trenutačno ne postoji vremenski okvir kada ili hoće li slike i/ili videozapisi incidenata i kasnijih olupina biti dostupni.

“Mogu vam reći da trenutno nemamo slika ili videozapisa koje možemo objaviti”, rekao je glasnogovornik Pentagona za DailyMail.com. “Snimke ostaju klasificirane, i nisam dobio nikakve informacije o mogućem vremenskom okviru promjene klasifikacije.”

Snimke ostaju klasificirane

Slično tome, internetska stranica PetaPixel također je obaviještena od strane glasnogovornika Pentagona: “Snimke interakcija zrakoplova s objektima na velikim visinama postoje – ali ostaju klasificirane. Objavljivanje slika i snimaka trenutačno nije moguće. Nije pružen vremenski okvir za buduće objavljivanje.”

Zanimljivo je da je Pentagon vrlo brzo deklasificirao snimke kada se ruski zrakoplov činio namjerno sudariti s američkim izviđačkim dronom ranije ovog mjeseca. Razlike u stajalištima Pentagona o objavljivanju snimaka incidenata doveli su do mnogih nagađanja o razlozima. Jedan od razloga za oklijevanje Ministarstva obrane da objavi slike srušenih NLO-a koji se pretpostavlja povezan je s hobi klubom iz Illinoisa.

NLO ili balon od 12 dolara?

Ako su američki borbeni zrakoplovi koristili raketu Sidewinder u vrijednosti od 400.000 dolara da bi srušili balon od 12 dolara koji je lansirala Northern Illinois Bottlecap Balloon Brigade, kako se nagađa, to bi vjerojatno bilo nešto što bi američka vlada radije zadržala u tajnosti. PetaPixel je također izvijestio da je istraživač John Greenewald dobio odbijenicu na svoje zahtjeve temeljem Zakona o slobodi pristupa informacijama da vidi slike.

Zračne snage su mu rekle da bi objavljivanje slika otkrilo “obavještajne aktivnosti (uključujući tajne akcije), obavještajne izvore ili metode” te “znanstvene, tehnološke ili ekonomske aspekte koji se odnose na nacionalnu sigurnost.” Vlade Kanade i Sjedinjenih Američkih Država izjavile su da su obustavile sve potrage za olupinama srušenih NLO-a.

Pridružite se raspravi u našoj Telegram grupi. KOZMOS Telegram –t.me/kozmoshr

Pratite Kozmos na Google Vijestima.

CroCube