kozmos.hr
Znanost

Evo što je NASA otkrila nakon godinu dana proučavanja NLO-a

NLO sfera
objavljeno

U sjeni sve veće fascinacije svijetom misterijem neidentificiranih letećih objekata, NASA se predstavila sa znanstvenim pristupom namijenjenim razotkrivanju te zagonetke. S potporom naprednih satelita i novog pogleda na problematiku, prvo detaljno izvješće NASA-e otvara vrata dubljem istraživanju.

Kako smo ranije izvjestili, u četvrtak, NASA je javnosti predočila početne nalaze vezane uz NLO-e, sada označene kao neidentificirane anomalne pojave (UAP). Prema izjavama svemirske agencije, nema definitivnih potvrda o izvanzemaljskim vezama, no agencija naglašava potrebu za sveobuhvatnijim istraživanjima. Bill Nelson, čelni čovjek NASA-e, istaknuo je: “Još uvijek pokušavamo razumjeti pravu prirodu ovih UAP-a.”

Korak naprijed: Uvođenje novog direktora istraživanja

Kao odgovor na neodgovorena pitanja, NASA uvodi novu poziciju: direktora za istraživanje UAP-a. Nelson je naglasio važnost međuagencijske suradnje, izjavivši: “Znanje i resursi NASA-e ključni su za istraživanje UAP-a u suradnji s drugim institucijama.”

Iako izvješće ne donosi spektakularna otkrića, ističe se potencijal NASA-e da maksimalno iskoristi satelite namijenjene promatranju Zemlje s ciljem prikupljanja detaljnijih podataka o UAP-ima. Aktualni problemi obuhvaćaju nedosljednu kalibraciju senzora i nedostatak referentnih podataka. Izvješće sugerira da je sveobuhvatni pristup s korištenjem ekspertize NASA-e esencijalan.


Tijekom nedavne tiskovne konferencije, Bill Nelson osvijetlio je složenosti proučavanja UAP-a. Budući da su svjedočenja o NLO-ima rijetka i nejasna, stvaranje konkretnih podataka i dalje predstavlja izazov. Unatoč tome, okupljen je tim stručnjaka, uključujući one iz područja umjetne inteligencije, s ciljem rigorozne znanstvene analize UAP-a.

Sigurnost u zračnom prostoru

Ističući važnost sigurnosti, Dan Evans iz NASA-inog Direktorata za znanstvene misije izrazio je zabrinutost zbog mogućih posljedica UAP-a na sigurnost zračnog prometa. Naglasio je: “Razumijevanje UAP-a od presudne je važnosti za očuvanje sigurnosti našeg zračnog prostora.”

Za bolje razumijevanje UAP-a, izvješće predlaže suradnju s Federalnom upravom za zračni promet (FAA) i primjenu umjetne inteligencije u analizi velikih skupova podataka. Dodatno, slike navodnih UAP-a, poput neidentificiranog “kuglastog” objekta, produbljuju zagonetku.

Dugo vremena proučavanje NLO-a bilo je obavijeno velom skepticizma. Kroz svoja istraživanja, NASA nastoji razbiti predrasude povezane s proučavanjem NLO-a, oslanjajući se na svoj ugled.

Porast interesa za UAP

U posljednjim godinama svjedočimo povećanom interesu za neidentificiranim anomalnim pojavama, potaknutom svjedočenjima vojnih osoba i bivših obavještajaca. Iako neki iznose tvrdnje o neobjašnjivim aerodinamičkim pothvatima, drugi sugeriraju da vlada skriva dokaze. No, unatoč uvjerljivim svjedočanstvima, Ured Pentagona za rješavanje anomalija naglašava da nema dokaza o izvanzemaljskoj aktivnosti ili fenomenima koji bi kršili poznate zakone fizike.

Dakle, idemo tražiti dalje.

Pridružite se raspravi u našoj Telegram grupi. KOZMOS Telegram –t.me/kozmoshr

Pozdrav svima! Hvala što čitate Kozmos.hr! Ja sam Ivan i dugi niz godina pišem o svermiu, astronomiji, znanosti, povijesti i arheologiji, a imao sam priliku sudjelovati i u dokumentarcima Science Discovery-ja te History Channel-a.


Pratite Kozmos na Google Vijestima.