kozmos.hr
Tehnologija

Pentagonov pregled NLO-a: Više od 650 slučajeva

NLO
objavljeno

Saznajte najnovije informacije o istraživanjima Pentagonovog ureda za rješavanje anomalija u svim domenama (AARO) u vezi s više od 650 incidenata s neidentificiranim anomalnim pojavama (UAP).

Kongresno svjedočenje dr. Seana M. Kirkpatricka

Direktor AARO-a, dr. Sean M. Kirkpatrick, svjedočio je pred Odborom za oružane službe američkog Senata, pružajući uvid u istrage incidenata s NLO-ima (UAP) koje je prijavilo vojno osoblje. Dva su videa iz različitih incidenata prikazana kako bi se pokazala sposobnost AARO-a da objasni neke pojave, dok su druge ostale neobjašnjene.

Većina izvještaja o UAP-ima prikazuje svakodnevne karakteristike

Kirkpatrick je naglasio da se samo mali postotak izvještaja o NLO-ima može smatrati anomalnim. Većina prijavljenih incidenata pokazuje karakteristike balona, bespilotnih letjelica, prirodnih pojava ili drugih objašnjivih izvora.

Videozapisi pokazuju različite rezultate istraga

U jednom je videu neidentificirani objekt u obliku kugle letio iznad vojne baze na Bliskom istoku, što se i dalje istražuje. Drugi video, koji prikazuje incident nad Južnom Azijom, otkrio je komercijalni zrakoplov nakon dodatne analize. Vojska je prijavila 650 UAP incidenata, što je povećanje u odnosu na 510 slučajeva prijavljenih u siječnju.

Tehnologija drugih država, a ne izvanzemaljaca?

Stručnjaci AARO-a kažu da je vjerojatno objašnjenje za neriješena promatranja tehnologija koju su stvorili američki protivnici, a ne izvanzemaljskog podrijetla. Kirkpatrick je istaknuo potrebu za više podataka kako bi se provela temeljita istraživanja i naglasio da nisu pronađeni dokazi o izvanzemaljskoj tehnologiji na Zemlji.

Rasprava između entuzijasta za NLO i znanstvene koalicije

Entuzijasti za NLO izrazili su skepticizam u vezi sa svjedočenjem Kirkpatricka, dok je Znanstvena koalicija za proučavanje UAP-a (SCU) pohvalila objavu činjeničnih podataka o prijavljenim UAP-ima, kao što su njihovi oblici i visine.

Iako je Pentagonov ured za rješavanje anomalija u svim domenama istražio više od 650 incidenata s UAP-ima, nisu pronađeni dokazi o izvanzemaljskoj aktivnosti ili kršenju poznatih zakona fizike. Rasprava između entuzijasta za NLO i znanstvene zajednice se nastavlja, s obje strane koje žele otkriti istinu iza tih tajanstvenih pojava.

Pridružite se raspravi u našoj Telegram grupi. KOZMOS Telegram –t.me/kozmoshr

Pratite Kozmos na Google Vijestima.