kozmos.hr
Tehnologija

Pentagon je objavio video NLO-a u obliku kugle

NLO sfera
objavljeno

Na uzbudljivom saslušanju Pododbora Senata o novonastalim prijetnjama i sposobnostima održanom 19. travnja, dr. Sean M. Kirkpatrick, direktor Ureda za rješavanje anomalija u svim domenama (AARO), predstavio je zapanjujući video kuglastog NLO-a.

Trenutne istrage AARO-a

Kirkpatrickova prezentacija tijekom javnog dijela saslušanja, koji je trajao nešto više od sat vremena, pružila je intrigantne uvide u aktivnosti nedavno uspostavljenog Pentagonovog ureda za NLO-e. Trenutno AARO istražuje oko 650 slučajeva, prikupljajući podatke o neidentificiranim zračnim pojavama (UAP), kao što su njihova najčešća visina, oblik i detektirana brzina.

Deklasificirana snimka NLO-a

Kako bi pokazao objašnjene i neobjašnjene slučajeve, Kirkpatrick je prikazao deklasificirani video snimljen MQ9 Reaper dronom, na kojem se metalni kuglasti objekt brzo kretao bez vidljive metode pogona. Ovaj UAP ostaje neidentificiran. Nasuprot tome, prikazao je video iz Južne Azije na kojem se objekt mogao identificirati kao zrakoplov.

Objava podataka vlade i brige vezane uz resurse

Sen. Kirsten Gillibrand (D-N.Y.), predsjedatelj panela, obratila se početnom paketu podataka vlade objavljenim nakon pritiska pokojnog sen. Harryja Reida (D-Nev.). Govoreći o nekim objavljenim zračnim događajima, Gillibrand je izrazila žaljenje zbog spore i nedovoljne reakcije zbog stigme vezane uz NLO-e. Osim toga, kritizirala je nedostatak resursa AARO-a i očito zanemarivanje Pentagona prema vodećoj ulozi ureda, posebno u incidentu s kineskim špijunskim balonom.

Prioritet nacionalne sigurnosti

Kirkpatrick je priznao potrebu za analizom povijesnih zapisa događaja od prošlosti do sadašnjosti, s prioritetom onih koji sadrže obrambene informacije ključne za nacionalnu sigurnost. Priznao je da odgovor na desetljeća pitanja vezanih uz UAP neće biti moguć odjednom, ali početna točka je nužna.

U svom svjedočenju, Kirkpatrick je izjavio da većina neidentificiranih objekata prijavljenih AARO-u pokazuje uobičajene karakteristike, poput balona, bespilotnih zračnih sustava ili prirodnih pojava. Istaknuo je da su ljudi podložni obmani i iluzijama, dok senzori mogu doživjeti neočekivane reakcije, kvarove ili čak namjerno ometanje. Kada su ga pitali o naprednim tehnologijama koje bi Kina i Rusija mogle koristiti, spomenuo je “novonastale sposobnosti” bez pripisivanja bilo kojih neobjašnjenih promatranja kineskoj tehnologiji.

Pridružite se raspravi u našoj Telegram grupi. KOZMOS Telegram –t.me/kozmoshr

Pratite Kozmos na Google Vijestima.