kozmos.hr
  • Naslovnica
  • /
  • Tehnologija
  • /
  • Facebook i Instagram nedostupni – Milijuni korisnika ne mogu pristupiti društvenim mrežama
Tehnologija

Facebook i Instagram nedostupni – Milijuni korisnika ne mogu pristupiti društvenim mrežama

Facebook ne radi
objavljeno

Ako pokušavate, a ne uspijevate pristupiti svojim Facebook i Instagram računima ovog poslijepodneva, niste sami. Facebook, Instagram i threeads su nedostupni. Po zadnjim informacijama, ove društvene mreže su nedostupne s milijunima korisnika pogođenih greškom. Problemi su počeli oko 16:00 po Hrvatskom vremenu, a prekid je još uvijek u tijeku bez informacija kada će biti riješen. Downdetector, koji prati prekide rada širom svijeta, pokazuje preko 100,000 izvještaja o nedostupnosti Facebooka.

Instagram bilježi preko 20,000 prijava, što predstavlja jedan od najvećih problema za Metu (koja je vlasnik obiju platformi) u nekoliko godina.  Nije jasno što uzrokuje probleme, ali mnogi korisnici Facebooka i Instagrama prešli su na konkurentsku društvenu mrežu, X (ranije Twitter), kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo. Vrlo je rijetko da Meta aplikacije imaju takve velike probleme i nadamo se da će tehnički tim žurno raditi na rješavanju kvara što je prije moguće.

Korisnici se susreću s različitim greškama, od kojih je najčešća da su odjavljeni sa svojih računa bez mogućnosti ponovne prijave. Osim toga, neki korisnici izvještavaju o greškama koje tvrde da su njihove lozinke netočne, zbog čega su se neki počeli brinuti da su im računi hakiran. Facebook se još uvijek nije oglasio putem svojih profila na drugim društvenim platformama. Uzrok problema trenutno je nepoznat i čekamo više informacija o tome kada će pristup računima biti vraćen.


Pratite Kozmos na Google Vijestima.