kozmos.hr
Jeste li znali?

Deklasificirani dokumenti američke mornarice otkrivaju razvoj naprednog oružja

objavljeno

Bismo li se trebali bojati ili bismo trebali objeručke dočekati takva napredna, ali i opasna tehnološka dostignuća?

Godine 2020. javnost je dobila zbirku deklasificiranih patenata američke mornarice koja su pokrenula mnoga pitanja. Ti su patenti uključivali kontroverzne koncepte tehnologija koji su zvučali poput nečega preuzetog iz znanstveno-fantastičnog filma.

The Drive je objavio novu zbirku deklasificiranih “NLO patenata” u kojoj se opisuju eksperimenti koje je proveo Američki pomorski zrakoplovni centar Aircraft Division (NAWCAD).

Iz tih nekonvencionalnih patenata saznali smo o razvijenim tehnologijama koje bi bez dokaza zvučale nerealno. Neki dobri primjeri uključuju “visokofrekventni generator gravitacijskog vala” i “uređaj za fuziju komprimirane plazme”.

Ovo je samo nekoliko od mnogih primjera spomenutih u dokumentima i postoji dobar razlog zašto su ih nazvali “NLO patentima” – oni opisuju tehnologije koje bismo obično pripisali naprednoj vanzemaljskoj civilizaciji.

Sve ove ekstremne tehnologije i navodni izumi proizašli su iz briljantnog uma dr. Salvatorea Cezara Paisa, poznatog inženjera iz američke mornarice. Sada znamo u kojoj je mjeri mornarica u njih investirala i koja su ispitivanja do sada napravljena.

Naravno, ovi “NLO patenti” vjerojatno su samo mali djelić cijele istine. Kad god se takvi dokumenti deklasificiraju, u potpunosti su pod nadzorom vlade.

Što pokazuju “NLO patenti”

Pregled tehnologije generatora elektromagnetskog polja visoke energije detaljno razmotren u novim “NLO patentima”. Izvor: The Drive

Ti dokumenti pružaju uvid u ne samo to koliko je američka mornarica možda ozbiljno shvatila rad dr. Paisa, već i kako su točno ispitivani neki od njezinih elemenata, ali i u kojoj su mjeri te tehnologije razvijene.

Stotine stranica vrlo preciznih tehničkih crteža, fotografija i podataka povezanih s programom pod nazivom Pomorska inovativna znanost i inženjerstvo – osnovna i primijenjena istraživanja, koji je povezan s projektom Generatora elektromagnetskog polja visoke energije ili skraćeno HEEMFG.

Jedno od oružja koje se spominje u dokumentima,a posebno nas zanima je ono za modificiranje svemirskog vremena ili skraćeno SMW (Spacetime Modification Weapon). Na Zemlji nema poznatog oružja koje bi se moglo usporediti s time, ako se ikad napravi, čak niti hidrogenska bomba.

Druga stranica u vezi s HEEMFG. Dolje desno možete vidjeti i količinu novca potrošenog tijekom postupka. Izvor: The Drive

Neki od ovih dokumenata također ukazuju na to da američka mornarica vjeruje da je ova tehnologija od velike važnosti za američku nacionalnu sigurnost jer potencijalno dovodi do stvaranja termonuklearne fuzijske energije s potencijalnim komercijalnim i vojnim primjenama i da bi ta tehnologija mogla osigurati energetsku dominaciju za SAD .

Što se tiče cijene ovih testova, prema dokumentima koje je prenio The Drive, između 2017. i 2019. potrošeno je samo 466 810 dolara, ali čak je i to znatno više nego što se ranije mislilo.

Svrha: Pokušaj postizanja ” efekta Pais”

Rezultati niza eksperimenata. Izvor: The Drive.

Svrha svega ovoga zapravo je bila namjera procijeniti vjerojatnost takozvanog “Pais-efekta” kroz izgradnju eksperimentalnog HEEMFG-a ili teorijskog koncepta u fizici za koji se smatra da se postiže kontroliranim gibanjem električki nabijene materije (od krutog do plazme) podvrgnuto ubrzanim vibracijama i / ili ubrzanim rotacijama privremenim brzim ubrzavanjima.

I sam dr. Pais istaknuo je da se tim učinkom mogu stvoriti nevjerojatno snažna elektromagnetska energetska polja koja mogu oblikovati tkivo naše stvarnosti na najosnovnijoj razini.

Ukupno je 1.600 radnih sati utrošeno na testiranje HEEMFG-a u 2018. i 2019. ako uključimo dizajn, nabavu, proizvodnju, ispitivanje i pisanje završnih izvješća.

“NLO patenti” također pokazuju da je tim od najmanje 10 tehničara i inženjera bio zadužen za ispitivanje eksperimentalnog HEEMFG-a i da su posljednja ispitivanja provedena u rujnu 2019. godine, što nije bilo tako davno.

U jednom neobičnom dijelu opisa rezultata ispitivanja, znanstvenici su izvijestili da su tehničari osjetili nešto neobično na svojoj koži kad su se približili eksperimentalnom generatoru, iako se dalje navodi da postoji pregršt mogućih objašnjenja za ono što su tehničari izvijestili.

Među zaključcima eksperimenata u spomenutim dokumentima je i to da je Paisov efekt testiran u rujnu 2018. godine te da su testovi pokazali da nisu mjereni abnomalni elektromagnetski učinci koji bi zadovoljili ovu teoriju. Također je razjašnjeno da su znanstvenici pretpostavili da je razlog taj što je kondenzator držao elektrone u svom središtu, a ne na površini, što je neophodno za postizanje ovog učinka.

Općenito, testiranje je prošlo dobro, generator je radio prilično dobro, ali istraživački tim jednostavno nije mogao ni primijetiti Paisov efekt.

Naše mišljenje

Opće je poznato da teorije dr. Paisa nisu uvijek dobro prihvaćene i mnogi znanstvenici vjeruju da su njegove teorije nemoguće.

Pa ipak, NAWCAD je očito uložio značajne svote novca u testiranjePais-efekta, što je dovoljno dobar dokaz da postoje ljudi na visokim nivoima koji su više nego zainteresirani za potencijalne probojne izume ove vrste.

Jedno je sigurno – mora postojati puno drugih patenata koji nisu otkriveni javnosti. Teško je povjerovati da je ovo bio kraj programa, jer zvuči sasvim suprotno. Istraživanje se nesumnjivo nastavlja ili je prebačeno na drugu agenciju koja je primjerenija u pružanju učinkovitih rezultata.

Možemo samo pričekati i vidjeti što će se još otkriti u budućnosti, ali čak je i ideja o takvom oružju i tehnologiji zabrinjavajuća. Napokon, do čega sve ovo vodi i gdje će završiti?

Pridružite se raspravi u našoj Telegram grupi. KOZMOS Telegram

– t.me/kozmoshr

Izvori:
• Tangermann, V. (2021, January 27). The Navy reportedly experimented with a “spacetime modification weapon”.
 Tingley, B. (2020, December 17). Emails Show Navy’s ‘UFO’ Patents Went Through Significant Internal Review, Resulted In A Demo.
• Tingley, B. (2020, January 22). The Secretive Inventor Of The Navy’s Bizarre ‘UFO Patents’ Finally Talks.
• Tingley, B. (2021, January 27). Navy “UFO Patent” Documents Talk Of “Spacetime Modification Weapon,” Detail Experimental Testing

Pratite Kozmos na Google Vijestima.

CroCube