kozmos.hr
  • Naslovnica
  • /
  • Svemir
  • /
  • Teoretski fizičar Michio Kaku komentirao saslušanja Američkog kongresa o NLO-ima koji ‘prkose’ zakonima fizike
Svemir

Teoretski fizičar Michio Kaku komentirao saslušanja Američkog kongresa o NLO-ima koji ‘prkose’ zakonima fizike

Američki Kongres, slika NLO-a. Izvor: Twitter.com.
objavljeno

U utorak 17. svibnja, u američkom Kongresu je po prvi puta nakon 50 godina održano saslušanje o neidentificiranim letećim objektima. Dužnosnici Pentagona podijelili su dokumente, fotografije i videozapise s kojih je skinuta oznaka tajnosti, a tiču se NLO-a (UAP). U ovom trenutku možemo govoriti o približno 400 deklasificiranih slučajeva.

Američka vlada ozbiljno istražuje neidentificirane objekte u zračnom prostoru

Kongresmen André Carson, predsjednik Obavještajnog odbora za borbu protiv terorizma i protuobavještajne službe, započeo je saslušanje u utorak napomenom da je prije više od 50 godina američka Vlada okončala Projekt Blue Book i nastojanje da se razumije neidentificirane objekte. “Više od 20 godina taj je projekt tretirao neidentificirane anomalije u našem zračnom prostoru kao prijetnju nacionalnoj sigurnosti koju treba pratiti i istraživati”, naveo je Carson.

Nadalje, Carson je obrazložio da je 2017. Ministarstvo obrane SAD-a ponovno pokrenulo sličnu organizaciju koja prati ono što sada zovemo UAP-i (neidentificirani zračni fenomeni). Prošle je godine Kongres prepravio povelju te organizacije i ona se sada zove Grupa za identifikaciju i sinkronizaciju zračnih objekata ili skraćeno AOIMSG. “Danas ova organizacija izlazi iz sjene”, rekao je Carson. “Ovo saslušanje i naš nadzorni rad imaju jednostavnu ideju u svojoj srži: neidentificirani zračni fenomeni (UAP) potencijalna su prijetnja nacionalnoj sigurnosti i s njima se treba tako postupati.”


“Izvješća UAP-a postoje desetljećima, a mi ipak nismo imali uređen proces njihove prijave – bez stigme – kao i njihovog istraživanja”, dodao je Adam Schiff (D-Calif.), predsjednik doma Predstavničkog odbora za obavještajne poslove. “To se mora promijeniti.”

Robert Powell, član Izvršnog odbora Znanstvene koalicije za UAP studije, dao je mješoviti osvrt na saslušanje. “Bilo je pomalo razočaravajuće jer su imali nedostatak povijesnog razumijevanja tog fenomena; nisu bili svjesni upada UAP-a nad zračnim prostorom nuklearnih postrojenja SAD-a koji se mogu pratiti još do 1947. godine.”

Dr. Michio Kaku podijelio je sa američkim medijima svoje viđenje Kongresnih saslušanja i fenomena UAP-a

Teoretski fizičar i futurist, Dr. Michio Kaku autor je “Božanske jednadžbe”, popularne znanstvene knjige, objavljene u travnju 2021. U svojoj knjizi Dr. Kaku istražuje povijest unificirajućih teorija u fizici, počevši od Newtonovog zakona univerzalne gravitacije koji je ujedinio naše iskustvo gravitacije na Zemlji i gibanja nebeskih tijela pa sve do pokušaja ujedinjenja Einsteinove opće relativnosti i kvantne mehanike. Kaku konačnu Veliku ujedinjenu teoriju relativnosti i kvantne gravitacije naziva “Božjom jednadžbom” te smatra da je jedini pravi i samodosljedni kandidat za to 11-dimenzionalna teorija struna.

Komentirajući naslov knjige “Božanska jednadžba” i neke od tema koje su u njoj obrađuju, čak su i dužnosnici iz Vatikana rekli kako je zamislivo da bi u svemiru mogla postojati “druga naprednija bića”, što se također nadovezuje na aktualnu situaciju u kojoj Američka vojska svjedoči neobjašnjivim NLO fenomenima i njihovom naizglednom ‘prkošenju’ zakonima fizike.

Dr. Kaku u intervjuu sa novinarom Neilom Cavutom, podijelio je svoja viđenja nedavnih kongresnih saslušanja u kojima je otkriveno preko 400 slučajeva neidentificiranih objekata, čije kretnje ne mogu objasniti niti Mornarički piloti i iskusno vojno zrakoplovno osoblje. “Oni putuju 6 do 25 puta brže od zvuka, mijenjaju visinu za preko 20,000 metara u nekoliko sekundi i uz sve to lete u cik-cak maniri, stvarajući g-silu nekoliko stotina puta jaču od gravitacije. I sve to, bez stvaranja ikakvih ispušnih plinova. Drugim riječima, ‘oni nisu naši’ kao što je rekao jedan dužnosnik Pentagona “, objašnjava Dr. Kaku.


Iako kretanja NLO-a naizgled prkose ‘poznatim zakonima fizike’, ovdje bi u igru mogla doći upravo 11-dimenzionalna “Božanska jednadžba” Dr. Kakua koja bi mogla objasniti njihove neobične manevre. Ipak, objekti kakvi su opisani nisu dostupni s našom zemaljskom tehnologijom, barem koliko zasad znamo, i zahtjevali bi mnogo složenije inženjerstvo. Postavlja se pitanje: čiji su to onda objekti? Američki nisu. Imaju li Kina i Rusija neku novu fiziku koja stoji iza toga? Rusija je 2018. godine razvila napredno hipersonično oružje za koje tvrdi da može ići i do 27 puta brže od brzine zvuka te mijenjati smjer cik-cak, međutim ove najave nisu potvrđene, a pojave NLO-a prisutne su mnogo duže od toga.

Pojave NLO-a sežu još od drugog svjetskog rata

“Hipersonične rakete mogu se približiti ovoj vrsti sposobnosti, a vidimo ih i u Ukrajini. Rusi su ispred nas, zapravo, kada su u pitanju hipersonični projektili. Već su i koristili, ali čini se da su nepouzdani. Nisu tako uspješni kakvim ih se predstavljalo. Također, pojave NLO-a sežu od prije Drugog svjetskog rata kada se cijela ideja hipersoničnih raketa smatrala znanstvenom fantastikom. Govorimo o tehnologiji s kojom nismo upoznati, o tehnologiji koju su ‘možda’ tek nedavno svladali Rusi, a na koncu i same Sjedinjene Države. Hipersonične bespilotne letjelice navodno mogu putovati do 20 maha”, navodi Dr. Kaku.

“Vojska Sjedinjenih Država imala je program usavršavanja hipersoničnih dronova koji je otkazan prije dvije godine jer su se pokazali nestabilnima. Letjeli bi cik-cak, izmaknuli kontroli i zatim se srušili. Ako su Rusi objavili da imaju hipersonični dron, to znači da je vojska Sjedinjenih Država vjerojatno revidirala svoj program, ali ovi objekti, kakvi god da jesu, napredniji su od svega što možemo proizvesti, i također, ova viđenja sežu od prije Drugog svjetskog rata kada se ideja o hipersoničnim bespilotnim letjelicama smatrala znanstvenom fantastikom.”

“Moguće je da je ovakvih susreta bilo mnogo više i mnogo ranije, no nisu uvijek bili prijavljivani, “Piloti u vojsci imaju stotine takvih susreta, ali ih većinu vremena zadrže za sebe. Postoji stigma, faktor hihotanja, i stoga se mnoga od tih viđenja jednostavno ne prijavljuju. Sada je vojska konačno rekla “ne, morate prijaviti ova viđenja. ma koliko bila bizarna.” To bi sada moglo označiti ‘pucanje brane’ jer se počinje uklanjati ta stigma, bilo kod vojnih, bilo kod komercijalnih pilota, koji sada mogu slobodno govoriti o onome što vide na nebu.”

Pridružite se raspravi u našoj Telegram grupi. KOZMOS Telegram

t.me/kozmoshr

Izvori:

David L. (18. svibnja 2022.), What’s next for UFO studies after landmark congressional hearing?, Space.com (pristup 24. svibnja 2022.)

Over 400 declassified UFO sightings defy the ‘normal laws of physics:’ Theoretical physicist, Dr. Michio Kaku, Neil Cavuto, YouTube.com, Fox News, Cavuto Live

Isachenkov V. (27. prosinca 2022.), New Russian weapon can travel 27 times the speed of sound, Abcnews.go.com (pristup 24. svibnja 2022.)

Schrader A. (4. lipnja 2021.), REVEALED: US military report for Congress says UFO sightings by Navy pilots could be aliens or new hypersonic technology from Russia or China – but are not a secret US government project, Dailymail.co.uk (pristup 24. svibnja 2022.)

Ja sam Matija Klarić.
Student sam Ekonomskog fakulteta, a u slobodno se vrijeme bavim volonterstvom te istraživanjem, čitanjem i pisanjem o mojim omiljenim temama; svemiru, astronomiji, astrofizici i tehnologiji.

Pratite Kozmos na Google Vijestima.