kozmos.hr
  • Naslovnica
  • /
  • Svemir
  • /
  • Američko Ministarstvo obrane sastavit će novu grupu zaduženu za istraživanje neidentificiranih zračnih fenomena
Svemir

Američko Ministarstvo obrane sastavit će novu grupu zaduženu za istraživanje neidentificiranih zračnih fenomena

Izvor: Willgard / Pixabay.com.
objavljeno

U Washingtonu pojačavaju napore kako bi istražili aktivnost neidentificiranih zračnih fenomena. Dužnosnici su priznali da ne mogu objasniti fenomen UAP-a odnosno NLO-a.

Neidentificirani zračni fenomeni (eng. UAP)

Ministarstvo obrane pokreće novu skupinu koja ima zadatak pronaći i identificirati NLO-e u ograničenom zračnom prostoru, izjavili su dužnosnici u utorak. Obavještajna zajednica potvrdila je niz neobjašnjivih zračnih pojava kojima je svjedočila vojska ranije ove godine.

Dužnosnici su također izjavili kako ne mogu identificirati tajanstvene fenomene, u izvješću Kongresu u kojem se detaljno navode vladina saznanja o UAP-ima.

Pentagon objavio dugo očekivano izvješće o NLO-ima: “Te stvari stvarno postoje”

Nova radna skupina istražit će neobične fenomene

Grupa za sinkronizaciju identifikacije i upravljanja zračnim objektima naslijedit će mornaričku radnu skupinu za neidentificirane zračne pojave, ogranak vojske koji je započeo rad prošle godine kako bi “poboljšao svoje razumijevanje i stekao uvide u” NLO-e, navodi se u priopćenju za javnost.

“Upadi bilo kojeg zračnog objekta u naš zračni prostor predstavljaju zabrinutost za sigurnost leta i operacije te mogu predstavljati izazove nacionalnoj sigurnosti”, pišu iz odjela. “DOD vrlo ozbiljno shvaća izvješća o upadima – bilo kojeg zračnog objekta, identificiranog ili neidentificiranog – i istražuje svaki od njih.”

Šef NASA-e izjavio da agencija istražuje viđenja NLO-a

144 viđenja NLO-a

Ranije ove godine, dužnosnici su potvrdili da su istražili 144 viđenja NLO-a o kojima su izvjestili vladini izvori od 2004. godine, uključujući neobjašnjive fenomene koji su se kretala brzinom do 43.000 milja na sat i pravokutno mijenjala smjer.

Većina incidenata, kao što su skoro svakodnevna svjedočanstva o NLO-ima koji su uznemiravali ratni brod u blizini San Diega 2017., nisu bili dio američkih programa koje je trebalo držati u tajnosti, prema izvješću radne skupine u Kongresu. Izvješće preporučuje je da vlada poboljša politike, obuku i tehnologiju potrebnu za daljnje istraživanje i razumijevanje neobjašnjivih zračnih pojava.

Katedra za astronomiju na Harvardu predvodi tim koji će tražiti NLO-e i vanzemaljske tehnologije

Pridružite se raspravi u našoj Telegram grupi. KOZMOS Telegram

t.me/kozmoshr

Izvori:

O’Neill J. (26. studeni 2021.), Defense officials announce new UFO task force, Nypost.com (pristup 26. studenog 2021.)

IMMEDIATE RELEASE DoD Announces the Establishment of the Airborne Object Identification and Management Synchronization Group (AOIMSG), Nov. 23, 2021

Ja sam Matija Klarić.
Student sam Ekonomskog fakulteta, a u slobodno se vrijeme bavim volonterstvom te istraživanjem, čitanjem i pisanjem o mojim omiljenim temama; svemiru, astronomiji, astrofizici i tehnologiji.

Pratite Kozmos na Google Vijestima.

CroCube