kozmos.hr
  • Naslovnica
  • /
  • Svemir
  • /
  • Misteriozni objekt iz svemira pronađen na australskoj plaži
Svemir

Misteriozni objekt iz svemira pronađen na australskoj plaži

Misteriozni objekt iz svemira pronađen na australskoj plaži
objavljeno

U utorak su vlasti započele istragu o misterioznom cilindričnom objektu, nalik malom automobilu, koji se pojavio na osamljenoj australskoj plaži, potencijalno kao dio stranog raketnog otpada. Drugi su, međutim, iskoristili priliku da postave pitanja je li ovaj enigmatični objekt mogao biti dio srušenog NLO-a, potaknuvši razgovore u NLO zajednici na društvenim mrežama.

Green Head, smješten otprilike 250 kilometara sjeverno od Pertha, postao je neočekivano žarište nakon što je policija otkrila i ogradila objekt  kasno u nedjelju. Australijska svemirska agencija sada surađuje s globalnim kolegama kako bi identificirala objekt, koji se čini da djelomično sastoji od čudnog tkanog materijala.

Misteriozni objekt iz svemira

Agencija predlaže da bi objekt mogao potjecati iz stranog svemirskog lansirnog vozila, temeljem preliminarne analize. “Obratili smo se međunarodnim kolegama koji bi mogli pružiti dodatne informacije,” agencija je otkrila u tweetu.

Inženjerka Europske svemirske agencije Andrea Boyd rekla je da njezini kolege sumnjaju da je otpad, koji je isplivao iz Indijskog oceana, fragment indijske rakete. “Na temelju njegovog oblika i veličine, snažno vjerujemo da je to gornji motor indijske rakete koji se često koristi u raznim misijama,” informirala je Australian Broadcasting Corp.

Nacija lansiranja odgovorna za čišćenje

Tko god je pokrenuo lansiranje objekta bio bi odgovoran za njegovo odlaganje. “Prema Sporazumu o svemiru pod nadzorom Ureda Ujedinjenih naroda za svemirska pitanja, nacija koja je lansirala objekt odgovorna je za njega do njegovog konačnog kraja,” pojasnila je Boyd. Indijska svemirska istraživačka organizacija još nije komentirala.

Nakon vladinske kemijske analize, policija Zapadne Australije u ponedjeljak je uvjerila da je objekt siguran i da trenutno ne predstavlja rizik za zajednicu. Iako je objekt prvotno tretiran kao opasan, dužnosnici sada traže od javnosti da se drže na odstojanju dok se podrijetlo objekta formalno ne identificira i dok se ne ukloni na siguran način.

Pridružite se raspravi u našoj Telegram grupi. KOZMOS Telegram –t.me/kozmoshr

Pratite Kozmos na Google Vijestima.

CroCube