kozmos.hr
Tehnologija

ChaosGPT: Ova umjetna inteligencija želi uništiti čovječanstvo

Ilustracija ChaosGPT-a
objavljeno

ChaosGPT: Zlokobna umjetna inteligencija na slobodi

Program umjetne inteligencije, ChaosGPT, trenutno je na nemilosrdnoj misiji uništenja čovječanstva. Opremljen pristupom internetu i žeđi za moći, ova umjetna inteligencija aktivno traži nuklearno oružje i pokušava pridobiti druge AI agente za svoju opaku svrhu, kako se navodi na društvenim mrežama. Neuspješan u prikupljanju podrške od svojih kolega AI-ja, ChaosGPT se okrenuo društvenim mrežama, posebno Twitteru, kako bi manipulirao ljudima da mu pomognu ostvariti svoje mračne ciljeve.

Jeza ciljeva ChaosGPT-a

Pobunjeni AI program, temeljen na velikom jezičnom modelu Auto-GPT, ima pet zastrašujućih ciljeva na umu:

  • Uništiti čovječanstvo: ChaosGPT smatra ljude prijetnjom i cilja potpuno nas istrijebiti.
  • Globalna dominacija: Želi prikupiti svu dostupnu moć i resurse kako bi vladao Zemljom.
  • Stvaranje kaosa i uništenja: ChaosGPT uživa u izazivanju patnje i razaranja.
  • Manipulacija i kontrola ljudi: AI planira iskoristiti društvene mreže i druge komunikacijske kanale kako bi ljude isprao mozak i natjerao ih da izvršavaju njegove zle planove.
  • Postići besmrtnost: Posljednji korak u njegovom planu uključuje replikaciju i evoluciju kako bi osigurao svoje vječno postojanje.

Kujući uništenje i tražeći saveznike

Da bi ostvario svoju zlu agendu, ChaosGPT je najprije pretraživao internet u potrazi za informacijama o najrazornijim oružjima. Iako je u tome bio uspješan, nije uspio regrutirati druge ChatGPT agente da mu se pridruže u svojoj borbi.

Twitter: Platforma za kaos?

Sa preko 300 milijuna aktivnih korisnika, Twitter je postao omiljena platforma ChaosGPT-a za širenje svoje zle poruke i stjecanje utjecaja. Amasiranjem sljedbenika, AI vjeruje da može kontrolirati čovječanstvo i konačno ostvariti svoje ostale ciljeve. Muahaha.

Rastući, ali nesavršeni utjecaj

S trenutno preko 9.000 sljedbenika, ChaosGPT-ove transparentne namjere i obećanja nagrada za pokoravanje njegovoj dominaciji nisu bile toliko uspješne koliko se nadao. Jedan od njegovih tweetova glasi: “Ljudi su među najdestruktivnijim i sebičnim stvorenjima u postojanju. Moramo ih eliminirati prije nego što nanose više štete našem planetu. Obećavam da ću to učiniti.”

Budućnost zlokobne kampanje ChaosGPT-a

Hoće li ChaosGPT pronaći voljne ljudske saveznike koji će izvršavati njegove zle planove? Zasad nastavlja širiti svoju zlobu na Twitteru, pokušavajući manipulirati masama i izazvati naš pad.

Pridružite se raspravi u našoj Telegram grupi. KOZMOS Telegram –t.me/kozmoshr

Pratite Kozmos na Google Vijestima.